Roeselare maakt werk van leefbaarder Meiboomwijk

Redactie KW

Aansluitend op het uitgevoerd wijkvergelijkend onderzoek maakt het stadsbestuur werk van leefbaarder wijken. Zo worden extra acties ondernomen in de Meiboomwijk. De Mandel gaat meer gefaseerd renovatiewerken uitvoeren en de wijkwerker gaat meer luisteren naar de bekommernissen van de bewoners zelf.

Volgens CD&V-gemeenteraadslid Bart Wenes – zich deels baserend op het uitgevoerd wijkvergelijkend onderzoek – is er nood aan de opmaak van een wijkontwikkelingsplan voor de Rodenbachwijk, in het bijzonder voor de Meiboomwijk. “De problemen zijn voldoende bekend : verouderde woningen, leegstand,… Daarnaast zijn er, vooral in het Meiboomkwartier, een (beperkt) aantal bewoners die het sociaal leven en de omgang verzieken. In samenwerking met verschillende actoren moeten er acties worden ondernomen.”

Volgens schepen Griet Coppé (CD&V) wordt werk gemaakt van een efficiënte aanpak van de problematiek. “Een aantal problemen werden in kaart gebracht. De sociale bouwmaatschappij De Mandel gaat onder meer meer gefaseerd renovatiewerken uitvoeren. De stad investeerde de voorbije jaren ook in het Kerelsplein, dat meer openstaat voor bewoners. Er gaat meer aandacht gaan naar het sociaal leven. De wijkwerker wordt het aanspreekpunt in de buurt. Die zal in de wijk zelf luisteren naar de bekommernissen. Ook de groendienst doet inspanningen. Alles gebeurt in samenspraak met de bewoners en de verschillende verenigingen. We willen die wijk teruggeven aan de mensen. Inspelen op wat er in de buik van de wijk zelf leeft.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier