Roeselare krijgt Vlaamse subsidie voor uitbreiding project fietsdelen

Redactie KW

De steden Gent en Roeselare zijn door de Vlaamse ministers Crevits en Van Den Bossche geselecteerd voor een forse uitbreiding van het systeem van fietsdelen. In Roeselare wordt het aantal ‘blue bikes’ in het station van 20 naar 60 gebracht. De stad krijgt hiervoor 15.000 euro subsidie.

Op vraag van de beide ministers werd vorig jaar een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en betaalbaarheid van een fietsdeelsysteem in Roeselare en Gent. Die steden werden geselecteerd op basis van sterk en goed onderbouwd dossier. De twee onderzochte steden willen meewerken aan de uitrol van een back to one-systeem, waarbij fietsen afgehaald en teruggebracht worden op hetzelfde punt in een eerder beperkt netwerk van verdeelpunten. In een latere fase kan back to one dan worden uitgebreid naar back to many.

Autodelen

Ondertussen maakt de stad Roeselare ook verder werk van het promoten van het autodelen. Ook hiervoor maakt minister Van Den Bossche middelen vrij. Roeselare gaat enthousiast in op de uitnodiging om de boer op te gaan om mensen te helpen nieuwe autodeelgroepen op te zetten, bijvoorbeeld door infomomenten en autodeelparties te organiseren. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier