Roeselare krijgt officieel een Conincklijke Passage

Redactie KW

De Roeselaarse gemeenteraad keurde op maandagavond 28 november een aantal nieuwe straatnamen goed. De meest opvallende is alvast ‘Conincklijke Passage’, voor de inbreidingsverkaveling tussen de Jan Mahieu- en de Hendrik Consciencestraat nabij het Sint-Amandsplein.

De Conincklijke Passage was in de volksmond al een beetje aanwezig, want het is ook de naam die de verkavelaar hanteert om het project te promoten. Die wordt nu dus officieel, en voor zij die zich afvragen waar men in ‘s hemelsnaam die naam vandaan heeft is er het onderschrift dat op het nieuwe straatnaambord zal worden aangebracht : Verwijzing naar baron de Coninck de Merckem.

Roeselare heeft voortaan ook een Mgr. Eugeen Laridonstraat, en die ligt in de omgeving van het Centrum Licht en Ruimte, waarvan de hulpbisschop 30 jaar, van 1964 tot 1994, de directeur was. In Beveren komt er in de nieuwe verkaveling Izegemseaardeweg een Pieter Staessensstraat, die verwijst naar de man die tijdens de eerste wereldoorlog even dienstdoend burgemeester van Roeselare was. Op de Van Maerlantwijk, eveneens in Beveren, komen er dan weer twee straten bij met een naam die verwijst naar de Middeleeuwse literatuur : de Beatrijsstraat enerzijds en de Diederik van Assenedestraat anderzijds.

Allemaal een hele mond vol, maar het kan ook een stukje eenvoudiger : zoals de nieuwe straat ter hoogte van Poco Loco, die gewoon Pildersweg wordt. (JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 2 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier