Roeselare krijgt 7 miniaturen van monumenten voor blinden

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Na het centrumplan op de Grote Markt vijf jaar geleden, pakt Kiwanis Roeselare 1 opnieuw uit met een uniek project voor de stad. Zeven miniaturen moeten de blinden en slechtzienden toelaten om ook een stukje cultuur van Roeselare in zich op te nemen.

Het project is een initiatief van Kiwanis Roeselare 1 naar aanleiding van hun 45-jarig bestaan met steun van Roger Tanghe en zijn vzw ‘t Muzenestje. Zij zien hoe hun vaag idee om een blindengeleidewandeling te creëren nu stilaan vorm krijgt. Kunstenaar Isidoor Goddeeris is momenteel volop bezig met de vormgeving. “In totaal komen er zeven miniaturen”, vertelt Jan Vanneste. “Hiervoor vertrokken we van een wandeling die vijf jaar geleden door Nick Demets van de dienst toerisme uitgewerkt werd en die het hele centrum aandoet.”

Stadswandeling

Via een virtuele wandeling vertrekken we aan het vijf jaar geleden geplaatste centrumplan op de Grote Markt. “De eerste miniatuur die we plaatsen is een bas reliëf aan de oude gevel van de Grauwzusters, een van de oude gevels in de stad. Even verder plaatsen we een relïef aan de gevel van het stadhuis. Vervolgens trekken we richting Klein Seminarie waar we de kapel schetsen in een halve miniatuur. Via de miniatuur aan de St.-Michielskerk gaat het vervolgens richting het graf van Albrecht Rodenbach op de Stedelijke Begraafplaats om dan terug te keren via de Grote Markt langs de oude post waar de voorlaatste miniatuur komt om vervolgens te eindigen bij het Wielermuseum waar we de laatste reliëf aanbrengen.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier