Roeselare is de toiletvriendelijkste gemeente van West-Vlaanderen

Redactie KW

Althans, dat is de conclusie van seniorenbeweging S-Plus op basis van criteria als netheid, aantal en toegankelijkheid van openbare toiletten.

“Wereldwijd kampen volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie niet minder dan 200 miljoen mensen met blaascontroleproblemen. In ons land worden 400.000 landgenoten behandeld voor incontinentie. Voor zij die ermee geconfronteerd worden is dat geen prettige ervaring”, aldus Dirk Laruweere, provinciaal diensthoofd van S-Plus West-Vlaanderen. “Het zorgt bovendien ook voor een sociaal isolement. Een reden hiervoor is een gebrek aan publieke toiletten.”

Met checklist op pad

De voorbije maanden gingen diverse afdelingen van S-Plus, de seniorenvereniging van het ziekenfonds Bond Moyson, gewapend met een checklist op zoek naar de toiletvriendelijkste gemeenten in West-Vlaanderen. Er werd onder meer gekeken naar aantal, netheid en toegankelijkheid van de openbare toiletten. Het is Roeselare dat de hoofdvogel afschiet, laat S-Plus weten. Nog volgens Laruweere scoort onze provincie niet schitterend.

Op 19 november – de Internationale Dag van het Toilet – wordt de trofee overhandigd aan de Schepen van Sociale zaken op de Wallenparking (Wallenstraat) door de lokale S-Plus afdeling Ons Pensioentje en de provinciaal verantwoordelijke van S-Plus, Dirk Laruweere.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier