Roeselare, Hooglede en WVI werken samen aan de bouw van een volledig nieuw ‘dorp’

Redactie KW

In samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale WVI hebben de buurgemeentes wel erg ambitieuze plannen voor de toekomst, zo meldt Het Laatste Nieuws vandaag.

Morgen legt de WVI een studie voor aan de commissie grondgebonden materie, waarin het de plannen uit de doeken doet voor een woongebied van 40,5 hectare op de grens tussen Roeselare en Hooglede, in hoofdzaak langs de Gitsestraat. In die zone zou ruimte zijn voor duizend woningen, die focussen op duurzaamheid en energiezuinigheid. Een woning op tien moet een sociale woning zijn.

Maar het project omhelst nog veel meer: in dezelfde zone zouden ook een school voor 650 leerlingen voorzien worden mét voor- en naschoolse opvang, een buitenschoolse opvang met 200 plaatsen, een sportzaal en een ontmoetingscentrum.

Vooral mikken op de fiets

De nieuwe woonzone bereiken zou vooral via de Honzebrouckstraat en de N32 gebeuren. En nog in het kader van het groene denken: er wordt vooral ingezet op goeie fietsverbindingen richting stadscentrum en op voldoende fietsparkings.

In een eerste reactie liet schepen Kris Declercq van Roeselare vanochtend bij Radio 2 West-Vlaanderen ook nog optekenen dat er in heel wat speel- en wandelruimte zal worden voorzien en dat er op het vlak van wonen kan worden nagedacht over innovatieve manieren van samenwonen, gaande van cohousing over kangoeroewoningen – verschillende generaties van eenzelfde familie in één woning – tot zelfs groepswonen. En wat buiten betreft: tuindelen en volkstuintjes behoren tot de opties.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier