Roeselare geeft voorlopig geen advies over nieuwe milieuaanvraag Shanks

Redactie KW

Het stadsbestuur wacht op de resultaten van het lopende geuronderzoek vooraleer een advies uit te spreken over de nieuwe milieuvergunningsaanvraag van het afvalverwerkend bedrijf nv Shanks Vlaanderen in Rumbeke. Er loopt ook nog een procedure voor de rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk.

Het afvalverwerkend bedrijf nv Shanks Vlaanderen, gelegen aan de Regenbeekstraat in Rumbeke en een van de drie bedrijven die mogelijk voor de storende geurhinder zorgt, vroeg een nieuwe milieuvergunning aan. Tijdens het openbaar onderzoek kwamen verschillende bezwaren binnen, onder meer van de actiegroep Leefbaar Rumbeke-Oekene. Volgens de milieudienst van de stad Roeselare zijn er weinig redenen om de voorliggende aanvraag gunstig te adviseren.

Wachten op resultaten

“Er wordt een geurstudie uitgevoerd, waarvan we de resultaten eind februari zullen kennen”, duidt bevoegd schepen Nathalie Muylle. “Er is ook nog de gerechtelijke milieustakingsprocedure voor de rechtbank van eerste aanleg. Verder blijven er klachten en worden er processen-verbaal opgesteld. Het zou onlogisch zijn om nu een advies uit te spreken.”

Het college van burgemeester en schepenen besliste om voorlopig geen advies te verlenen aan de deputatie van de provincie met betrekking tot de milieuvergunningsaanvraag van Shanks. Op het provinciaal beslissingsniveau wordt het dossier begin volgend jaar behandeld. “We hopen tegen die tijd de resultaten te kennen, zodat we dan een gemotiveerd advies kunnen geven”, aldus milieuschepen Nathalie Muylle. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier