Roeselare gaat minder investeren en niet meer aanwerven

Redactie KW

Roeselare schroeft haar investeringen de komende jaren flink terug. Op die manier wil de stad haar begroting in evenwicht houden.

In Roeselare zijn de begrotingsbesprekingen afgerond. En die verliepen volgens de burgemeester vrij vlot omdat iedereen er zich van bewust is dat er bespaard moet worden.

“Het is in de eerste plaats op uitgaven dat we willen werken,” zegt burgemeester Luc Martens. “Dat betekent dat we meer dan ooit zullen moeten zaaien naar de zak. En dat we onze ambities zullen moeten afstemmen op de budgettaire mogelijkheden.”

Volgend jaar wordt er nog 20 miljoen geïnvesteerd. Vanaf 2013 tot 2018 maximum 12,5 miljoen euro per jaar. Er komt ook een personeelsstop. Aan de personenbelasting die enkele jaren geleden nog werd verhoogd, wordt niet geraakt.

“Dat was een noodzakelijke beslissing maar niet populair. Dat betekent dat we dit naar de toekomst gaan bevriezen. Mensen hebben al een belangrijke inspanning gedaan. Juist die inspanning heeft ons toegelaten dat we ook bij het OCMW een gezond beleid kunnen voeren en dat we wellicht voldoende draagvlak hebben voor de volgende jaren,” zegt Martens.

(JV/ND)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier