Roeselare beperkt bovengrens leerlingen in stedelijke basisscholen

Redactie KW

Het stadsbestuur heeft een voorstel klaar voor de invoering vanaf september van een maximumcapaciteit in de drie stedelijke basisscholen : 50 kleuters per geboortejaar, 50 leerlingen per leerjaar. In totaal goed voor maximum 500 leerlingen in SBS1 (Brugsesteenweg), SBS2 (De Octopus) en SBS3 (De Vlieger).

De scholengemeenschap van het Stedelijk Basisonderwijs Roeselare kampt met een ernstig capaciteitsprobleem. “De overcapaciteit is te wijten aan verschillende factoren, waar onder de sterke en voortdurende stijging van het aantal inwoners en de gunstige ligging van de stedelijke basisscholen in gebieden met nieuwe verkavelingen”, zegt burgemeester en onderwijsschepen Luc Martens.

De instelling van een bovengrens is niet nieuw. Dat gebeurde al eerder voor het aantal kleuters in de Rumbeekse basisschool De Vlieger. Nu wordt die maximumgrens uitgebreid naar alle stedelijke basisscholen. Per stedelijke basisschool zouden vanaf september maximum 500 leerlingen worden toegelaten : 50 kleuters per geboortejaar, 50 leerlingen per leerjaar. Het voorstel moet nog voor verdere bespreking naar de commissie onderwijs en voor goedkeuring naar de gemeenteraad in mei. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier