Roeselare Award voor Marc Demeulenaere

Redactie KW

In ware Oscarstijl werden zaterdagavond in zeven categorieën de jaarlijkse Roeselare Awards uitgereikt. Het presentatieduo Serge Gobin – Veronique De Kock riep Marc Demeulenaere uit tot Roeselaarse Persoonlijkheid van 2008.

De voorbije weken konden de lezers van De Streekkrant en De Krant van West-Vlaanderen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Drie namen waren uiteindelijk nog in de running voor de Award Persoonlijkheid: historicus Raoul Boucquey, Michel Vangheluwe (Ishtar) en ondernemer Marc Demeulenaere. Deze laatste kreeg gisterenavond de Award mee naar huis dankzij de inspanningen die hij levert om de voormalige wielerpiste in Rumbeke in ere te herstellen. De wielerpiste werd na de Eerste Wereldoorlog aangelegd in de Izegemsestraat door Odiel Defraeye. Hij was de eerste Belg die in 1912 de Tour de France won. De wielerpiste is een uniek stukje erfgoed want ondermeer Briek Schotte en Patrick Sercu kwamen er trainen. Vandaag blijft van de piste slechts een ruïne over. De vzw die op dezelfde plaats de nieuwe piste zal aanleggen, kreeg zowel een restauratiepremie als een subsidie van de minister van sport toegekend.

Awards voor handelaars

Zes handelaars en ondernemers zagen hun inspanningen van het voorbije jaar eveneens met een Roeselare Award beloond. Zo zag de jury de mooiste etalage bij juwelen Pools in de Ooststraat. De Award voor de mooiste publiciteitscampagne ging naar Comme ça uit de Noordstraat. De vakjury voor de Award bedrijf van het jaar riep Soubry uit tot de laureaat. In de categorie renovatie kon niet naast de indrukwekkende verbouwingswerken van kledingwinkel Zara in de Ooststraat gekeken worden. Van Mullem Inoxbedrijf zag haar nieuwe vestiging in Beveren beloond met de Award nieuwbouw. De Award voor handelaar van het jaar was bij het ter perse gaan nog niet uitgereikt. (Vincent Vanhoorne/foto Stefaan Beel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier