Roeselaarse zat op de vlucht waarop piloot stierf

Redactie KW

Onder de 247 passagiers die donderdag op Continental Airlines Flight 61 van Brussel naar New York zaten waarop de piloot stierf, bevonden zich heel wat Vlamingen. Ook de Roeselaarse Lindsay Huyghebaert, redactrice van De Zondag. Dat meldt De Zondag.

“Eigenlijk was het een doodnormale vlucht”, vertelt Lindsay. “Alleen die dokter die naar voor werd geroepen, wees op een probleem. Ik dacht dat er iemand in businessclass onwel was geworden. De stewardessen gaven geen uitleg en gingen gewoon door met hun job. Dank zij hun koelbloedigheid was er op geen enkel moment sprake van paniek aan boord. Na de landing las ik een sms’je van mijn schoonbroer : ‘Piloot dood op jullie vlucht ?’. Pas dan wist ik wat er gebeurd was.”

Langs de landingsbaan stond het vol met zwaailichten. Politie, brandweer, ambulances, … De eerste passagiers die uit het vliegtuig stapten, werden meteen overrompeld door cameraploegen en perslui. Lindsay was bij de ‘gelukkigen’ die door de Amerikaanse pers aangeklampt werd. “CNN vroeg me of ik foto’s had genomen aan boord. En in het hotel kreeg ik al zeker al tien keer de vraag : ‘Were you on Flight 61 ?’ De aandacht voor het incident is hier overweldigend.”

Ook Mark Ketels en Monica Vanleke, eerder op het jaar de winnaars van ‘Het Hotel’ op VT4, zaten op de vlucht. (Johan Verstraete/Foto LH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier