Roeselaarse Yana uit Boer zkt. Vrouw : „Hij is een groot klein kind”

Redactie KW

Het zat er nog geen klein beetje tegen, maandagavond in ‘Boer zkt. vrouw’, tussen de boer (Damien) en de vrouw (Yana). „Ach, hij is een groot klein kind”, blaast de Roeselaarse. Het ziet ernaaruit dat de boer in dit geval verder zal moeten zoeken. Yana daarentegen heeft intussen wél een vriend.

Boer zkt. vrouw zit in zijn laatste rechte lijn. Volgende week hebben we nog de reünie-aflevering te gaan en dan zit het zesde seizoen er alweer op. Een van de meer opvallende figuren dit jaar – ook door haar verschijning – is Yana Parmentier Leman. De 21-jarige blondine uit Roeselare was de uitverkorene van bioboer Damien en mocht dus mee op reis, naar het Turkse Belek. Maar in de aflevering van deze week was te zien hoe de twee er kletterende ruzie kregen.

Yana : „Pfft, dat was niet eens onze enige ruzie. Ik heb hem die avond eerlijk verteld dat het niks zou worden tussen ons en Damien was daar immens van in zijn gat gebeten. Hij heeft daar als een klein kind op gereageerd : door mij als lucht te behandelen.”

Yana had ‘in den beginne’ haar oog laten vallen op Damien, omdat „hij ambitie had, mysterieus was, niet al te gepolijst. Helaas, de realiteit viel dik tegen?

„Voor Damien was die reis zíjn vakantie en dus hield hij alleen rekening met zichzelf : ‘s avonds zette hij de muziek in de kamer loeihard, de badkamer liet hij telkens achter als een zwembad, hij heeft mij alle fooien laten betalen… Tafelmanieren had hij ook al niet – ik heb hem rode wijn weten morsen en ík mocht het opkuisen.”

Zoals Yana een boekje open doet over Damien, zo verschenen er her en der ook meningen in de media en op het internet over haar : ‘een barbiepop’, ‘ze doet alleen maar mee om op televisie te komen’, ‘een dom blondje’…

„Och, dat is 80 procent jaloezie en 20 procent dommigheid. En ik ben natuurlijk hét stereotype : ik heb lang, blond haar én ik ben nog eens schoonheidsspecialiste ook ! (ironisch) Tja, dan moet ik wel dom zijn natuurlijk.”

(MiCo)

Nog meer sappige quotes in Krant van West-Vlaanderen

>> ‘Boer zkt. vrouw’ : maandag 15 november om 20.45 uur op VTM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier