Roeselaarse OCMW herdoopt Psychologische Adviesdienst voor Kinderen (PAK) in ‘De Boom’

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Bij het Roeselaarse OCMW spreken ze niet langer van ‘PAK en CO’ als ze het over de psychologische adviesdienst voor kinderen hebben. De nieuwe naam is ‘De Boom’, en meteen wordt ook het profiel van de dienst een stuk scherper gesteld.

‘De Boom’ wordt immers een therapie- én onderzoekscentrum, dat zich richt tot kinderen en jongeren tot 18 jaar die lijden aan o.m. autisme, faalangst, slaapproblemen of gedragsproblemen, maar ook ondersteuning biedt aan kinderen die het moeilijk hebben met het verwerken van een echtscheiding, een nieuwe gezinssituatie, een overlijden, enz…

Voor de therapie en het onderzoek wordt 35 euro per uur aangerekend. “Minder dan wat je bij zelfstandige psychologen betaalt”, stelt OCMW-voorzitter Geert Depondt, “maar dit is eigenlijk geen concurrentie want wij zijn vooral gedreven door een sociale roeping, en bedienen vaak mensen die geen privé-consultaties kunnen betalen. We hebben immers ook een sociaal tarief : 5 euro of 20 euro per uur, afhankelijk van het gezinsinkomen”.

Door deze nieuwe invulling van de dienst verhuist het luik ‘opvoedingsondersteuning’ (het vroegere ‘CO’ van PAK & CO) naar de sociale dienst van het OCMW.

Meer info : www.ocmw-roeselare.be

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier