Roeselaarse gemeenteraadsvoorzitter Bart Wenes wordt ook provincieraadslid

Redactie KW

Naast voorzitter van de Roeselaarse gemeenteraad krijgt Bart Wenes (49) er straks nog een belangrijk politiek mandaat bij : hij wordt provincieraadslid voor CD&V, in opvolging van Gerda Mylle uit Izegem.

Gerda Mylle zetelt zelf nog maar enkele maanden in die provincieraad, maar wordt nu naar Brussel geroepen om Stefaan De Clerck op te volgen in het federaal parlement. “Toen ik vorig jaar voor het eerst ook op de lijst voor de provincieraad stond, was dat helemaal niet met het gedacht er ook effectief verkozen te worden”, zegt Bart Wenes, die vooral meedeed om die lijst toch nog enig Roeselaars gewicht te geven nadat boegbeelden als Pol Vandenbulcke, André Debruyne en ook Herlinde Vanwalleghem allemaal afhaakten. “Toch behaalde ik met ruim 3.500 stemmen op een vijfde plaats in het district Roeselare een mooie score.”

“Ik geef toe dat ik op vandaag niet zoveel weet over de provincie en haar bestuur, maar het is me een troost dat er daar momenteel heel veel nieuwelingen zitten. Ik trek in ieder geval met volle goesting naar Brugge en wil daar heel veel leren. Alles combineren met mijn drukke politieke bezigheden in Roeselare zie ik niet echt als een probleem, met wat schuiven in de agenda en wat extra verlof op het werk moet het wel lukken”, zegt Bart, die sociaal assistent is van opleiding en al 27 jaar op de sociale dienst van de CM werkt.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier