Roeselaarse bouwvakker komt om op werf in Eernegem

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Een 50-jarige bouwvakker uit Roeselare is donderdag in de vooravond omgekomen toen een gewelf van een appartementsgebouw in aanbouw in Eernegem instortte. De hulpdiensten kwamen met een MUG-helikopter ter plaatse om de man te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.45 uur op een bouwwerf op de hoek van de Bruggestraat en de Westkerkestraat in Eernegem.

De man was op de gelijkvloerse verdieping betonmelk van de muren aan het vegen van de pas gegoten betonnen gewelven. Hij deed dat vanop de schuin aflopende helling naar de parkeergarages. Op een bepaald moment begonnen de daar aanwezige steunpilaren van de helling te glijden waardoor de betonnen constructie naar beneden donderde.

De man had geen schijn van kans en raakte bedolven. De hulpdiensten kwam met een MUG-heli ter plaatse en probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het parket stelde donderdagavond een deskundige aan om het ongeval te bestuderen. Ook de arbeidsinspectie werd op de hoogte gebracht.

Bekijk hier de reportage

(Belga)

Meer over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen en vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier