Roeselaarse automarkt op termijn naar Izegem

© Foto automarkt Roeselare
Redactie KW

De automarkt van Roeselare verhuist op termijn naar Izegem. Dat zegt gedeputeerde Patrick Van Gheluwe, die bevoegd is voor ruimtelijke ordening. Euroshop, de eigenaar van de parking waarop de automarkt plaatsvindt, wil uitbreiden. Maar dat kan pas na de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoerings Plan. En dat kan nog een paar jaar duren.

De plannen raken nu bekend omdat de provincie het licht op groen heeft gezet voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor de N32. Maar de organisator van de wekelijkse automarkt valt uit de lucht. Hij zegt van niets te weten.

Hoewel de automarkt op zondagvoormiddag nog niet meteen zal verdwijnen, heeft de provincie nu al een nieuwe locatie op het oog. Een stuk grond van 5 hectare in Izegem, in de buurt van Top Interieur en Frunpark. De organisator van de automarkt zegt aan de redactie van Focus-WTV dat hij daar geen probleem mee heeft.

De N32 van Roeselare naar Menen staat bekend als draaischijf voor autohandel. Vooral Polen zijn tuk op wagens die een ongeval hadden. Het is volgens de provincie niet de bedoeling om aan die handel te raken.

(jv/ld)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier