Roeselaarse academie krijgt met STAP nieuwe naam én gebouwen

Redactie KW

Donderdagavond werd de nieuwe naam, het logo en huisstijl van de SAMWD, nu STAP, officieel voorgesteld in de nieuwe gebouwen in De Kleine Stooringhe.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans gaat voortaan door het leven als de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Adriaen Willaert, kortweg STAP. “Met de nieuwe stijl willen we onze externe communicatie optimaliseren”, vertelt directeur Dirk Lievens. “We merkten bovendien dat de vorige naam niet langer de lading dekte. Naast muziek en woord kun je bij ons tegenwoordig ook terecht voor dans, pop & jazz.”

Voor die laatste richtingen is er qua accommodatie ook een oplossing. “Na een zoektocht van vijf jaar kunnen we nu in De Kleine Stooringhe in de Blinde Rodenbachstraat in Rumbeke terecht. Daar beschikken we eindelijk over een concertzaal die aan alle technische vereisten voldoet. Broodnodig, zeker als je weet dat we op jaarbasis zo’n 200 à 250 concerten organiseren.”

Meteen werd ook het startschot gegeven voor Point Final, de reeks waarbij afstuderenden zich voor een jury (en volle zalen) moeten bewijzen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 26 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier