Roeselaars zwembad legt bezoekers dresscode op

Redactie KW

In het Spille- en Deburghgraevebad geldt binnenkort een nieuwe dresscode. “Alles was toegelaten”, zegt sportschepen José Debels. “Onder meer uit het oogpunt van hygiëne moeten we strenger worden.” Binnenkort mogen alleen nog bikini’s, badpakken en aansluitende zwembroeken tot boven de knie.

“Momenteel is het bijvoorbeeld hip om onder de zwemshort nog de merkband van het ondergoed te showen”, lacht sportschepen José Debels (CD&V). “Mocht men met een hoofddoek in het zwembad springen, men zou dat niet kunnen weigeren.”

Anderzijds zijn er de strenge normen naar waterkwaliteit toe en de veiligheid voor redders,… De stad Roeselare gaat een dresscode instellen. “Enkel bikini’s, badpakken en aansluitende zwembroeken tot boven de knie mogen nog worden gedragen. Ook zwembroeken met zakken zijn niet toegelaten.”

Er komen affiches en folders om de bezoekers op de nieuwe dresscode te wijzen. Verder wordt een automaat met zwemkledij aan democratische prijzen in de inkomhal geplaatst. Dit om de zwemmer die aangepaste kledij vergeten heeft of die verrast is door de nieuwe regelgeving toch de mogelijkheid te geven om met het nodige textiel een frisse duik te nemen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier