Roeselaars vredegerecht vreest komst 1.600 parkeerboetes

Redactie KW

Het kan nog een tijdje duren voor de voor- en bijzitters van de stem- en telbureaus in Roeselare, Ledegem en Moorslede hun oproepingsbrief krijgen. dat heeft te maken met het nijpend personeelstekort op het Roeselaarse vredegerecht. Vrederechter Jan Nolf luidt de alarmklok.

Vrederechter Jan Nolf rekent op begrip van de kandidaat-voorzitters en bijzitters voor de verkiezingen. ,,We doen wat we kunnen”, zegt de rechter. Het secretariaat van het kantonhoofdbureau is in het vredegerecht gevestigd.

De Roeselaarse vrederechter wacht nog altijd op de benoeming van een hoofdgriffier, nadat de vorige griffier in juli van vorig jaar met pensioen ging. Bovendien beschikt het Roeselaarse vredegerecht maar over evenveel personeel als andere vredegerechten die de helft minder opdrachten moeten uitvoeren.

Parkeerretributie

Er is overigens nog meer werk op komst bij de vrederechter. Het Roeselaarse vredegerecht is bevoegd inzake parkeerretributies en er worden heel wat invorderingen verwacht. Vermoedelijk meer dan 1.600. Dat heeft de schuldeiser, de nv Parkeren Roeselare, al geraamd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier