Roeselaars schepencollege weigert socio-economische vergunning aan Dino Center

Redactie KW

Komt het nieuwe Dino Center in de Brugsesteenweg, met een vestiging van een Albert Heijn-supermarkt, er dan toch niet ? Het schepencollege weigert alvast de socio-economische vergunning. Dat bevestigt economieschepen Kris Declercq (CD&V).

Het nieuwe retailcentrum – met onder andere een geplande vestiging van de Nederlandse winkelketen Albert Heijn – zou ruim 10.000 vierkante meter beslaan en bekende ketens onderdak geven. Die plannen staan nu op de helling.

“We volgen als stad het advies van het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie, dat al op 11 januari jl. een negatief advies uitbracht”, duidt economieschepen Kris Declercq (CD&V). “Het project benadeelt de positie van de stadshandelskern.”

Bijkomende mobiliteitsproblemen

“De voorgestelde winkels zijn eerder winkels die thuishoren in het stadscentrum en niet aan de rand van de stad. Een nieuw dermate groot shoppingcentrum buiten de stad zorgt bovendien voor bijkomende mobiliteitsproblemen op de Brugsesteenweg.” Realisator Vabeld (Kerckhof) kan nog in beroep gaan bij het Interministerieel Comité voor de Distributie. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier