Roeselaars parkeerbedrijf dagvaardt 300 niet-betalers parkeerretributies

Redactie KW

De nv Parkeren Roeselare, het private parkeerbedrijf dat sinds begin dit jaar het parkeergebeuren in de stad exploiteert, dagvaardt 300 niet-betalers van parkeerretributies. Eerstdaags worden de dagvaardingen verstuurd. Het eerste pakket invorderingen wordt door de vrederechter op een extra-themazitting in maart volgend jaar behandeld.

In februari startte de nv Parkeren Roeselare met de exploitatie van het parkeergebeuren. Mensen die de voorbije maanden hun retributie (voor overtredingen met betrekking tot betalend parkeren, blauwe zone, overschrijden tijd,…) niet betaalden, krijgen eerstdaags een dagvaarding in de bus. Het gaat om in totaal 300 niet-betalers van een parkeerretributie.

Vrederechter bevoegd

De nieuwe parkeerregeling houdt in dat de vrederechter bevoegd wordt voor de onbetaalde retributies. Er komen in het voorjaar van 2011 dan ook twee extra-themazittingen in het vredegerecht. Het komt de vrederechter toe om zich uit te spreken of de betrokkene al dan niet in overtreding stond, of de overtreding bewezen is, of de toegepaste wetgeving al dan niet deugt,… Wie door de vrederechter in het ongelijk wordt gesteld, riskeert in het totaal voor een retributie van 10 euro ruim 180 euro (gerechts- en andere kosten) te moeten betalen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier