Roeselaars Minivoetbal ontevreden over sporthal waar water insijpelt

Redactie KW

De jongste weken moesten een aantal wedstrijden van het Roeselaarse Minivoetbal in de sporthal van Sint-Idesbald afgelast of stilgelegd worden door wateroverlast. Het Minivoetbal eist maatregelen, maar ze moeten volgens de schepen nog even op de tanden bijten.

De sporthal van Sint-Idisbald is een van de sportzalen die door de stad worden gehuurd om de vele sportclubs plaats te geven. Maar op 10 oktober moest een wedstrijd worden afgelast omdat het er gewoon binnen regende. “Als we verwezen worden naar tweederangssporthallen door de schepen van Sport moeten we onverrichter zake huiswaarts keren zonder te sporten”, klonk het fel in de nieuwsbrief van de minivoetbalclub.

Schepen van Sport José Debels relativeert deze opmerkingen. “Die bewuste 10e oktober was er een samenloop van omstandigheden: hevige neerslag en sterke wind zorgden dat er tussen de profielen en de dakbedekking een insijpeling gebeurde”, zegt Debels. “Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Daarom mag deze sporthal geen tweederangshal genoemd worden. het is vervelend, maar dat is overmacht en ik vrees dat het Roeselaars Minivoetbal nog enkele jaren op de tanden zal moeten bijten, tot de nieuwe sporthal van de VMS klaar is.”

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 18 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier