Roeselaars koppel in finale bouwwedstrijd met project voor heropfrissing bassischool

Redactie KW

Het Roeselaarse koppel Dimitri Depoortere en Isabelle Vanelslander hebben de finale van ‘Het creatiefste duo van Vlaanderen’ bereikt. Voor deze wedstrijd georganiseerd door Actief Wonen, Bosch en Brico, moeten Vlaamse duo’s een sociaal project inzake interieurinrichting realiseren. Zij kozen voor de heropfrissing van de vrije basisschool in Oostnieuwkerke.

Sinds juni gingen doe-het-zelfgereedschappenwinkel Bosch en het interieurmagazine Actief Wonen op zoek naar het meest sociale gegageerde en sociale duo van Vlaanderen, vangt de 33-jarige Isabelle het verhaal aan. Isabelle, die samen met haar man Dimitri in de Ardooisesteenweg woont, is kleuterleidster in de vrije basisschool in Oostnieuwkerke. “Ikzelf ben iemand die me graag bezighoudt met het ontwerpen van bijvoorbeeld nieuwe speeltuigen”, vertelt de 34-jarige Dimitri. De geboren Rumbekenaar renoveert huizen voor een sociaal verhuurkantoor. Toen het koppel de informatie over de wedstrijd Het creatiefste duo van Vlaanderen las, stelden ze snel een sociaal project op. “Het klasje waar ik les geef, kan zeker enkele nieuwe meubelstukken en speeltuigen gebruiken”, zegt Isabelle. “In het vrij onderwijs is er echter weinig budget voor handen. Hopelijk kunnen we door het winnen van de wedstrijd de kleuters een sfeervolle klas aanbieden.”

West-Vlaamse finale

Opmerkelijk is wel dat de Roeselaarnaars het in de finale opnemen tegen drie andere West-Vlaamse duo’s. De vijfde finalist is een duo uit Antwerpen. “Wij zijn echter het enige koppel dat naar voren komt met een sociaal gegageerd project”, vertelt Dimitri. Het Roeselaarse duo doet er alvast alles aan om hun ontwerp te promoten en zo stemmen te ronselen. “We deelden reeds briefjes uit aan de leerlingen van de school en we hopen alvast dat de ouders en de familie van de kinderen uit de Vrije Basisschool een stem op ons uit brengen”, vertelt een enthousiaste Isabelle die nu al tien jaar les geeft aan de allerkleinsten in de Oostnieuwkerkse school. “Ook kunnen we er misschien van profiteren dat we als enige koppel de finale bereikten.” De mensen kunnen nog stemmen tot 29 november. Snel daarna komt het winnende duo te weten wie met zijn sociaal project de eerste prijs gewonnen heeft. In de week van 14 december wordt het winnende project dan gerealiseerd”, vertelt Dimitri. “Ik zal dan wel vakantie moeten nemen, maar voor de kinderen heb ik dat over.” (Bert Feys)

Stemmen kan hier, nog tot 29 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier