Roeselaars internetbedrijf ziet boom van internetverkoop

Redactie KW

E-commerce, het kopen van producten via het web, zit in de lift. Het voorbije jaar is er dertig procent meer verkocht en betaald via internet. Eén van de pioniers van e-commerce is Frucon uit Roeselare, dat nu E-Shopinvest heet. Dat bedrijf verkoopt geschenkjes en bloemen via het net maar doet ook de internetverkoop voor bedrijven als Samsonite en Jules Destrooper.

Nog nooit is er zoveel besteld en verkocht via het net als in 2010. En dat zal E-shopinvest uit Roeselare geweten hebben. De omzet is het jongste boekjaar gestegen met 40%. Elke dag gaan er zeker 300 pakjes de deur uit. E-shopinvest is daarmee de grootste speler in zijn soort in West-Vlaanderen.

Argwaan is weg

Via de site verkoopt E-shopinvest geschenken, fruitmanden en bloemen. Het verzorgt ook de volledige e-commerce-lijn van bedrijven als Samsonite, Neuhaus en Godiva. 80% gaat naar het buitenland. Het succes van e-commerce heeft verschillende verklaringen. Steeds meer mensen zijn ermee vertrouwd en ze hebben hun argwaan over online betalen laten varen.

Volgens de zaakvoerder zal e-commerce de komende jaren nog toenemen. Eigenlijk maakt België momenteel gewoon een inhaalbeweging, en is het aandeel webshoppen al bij al nog vrij laag. Misschien zal het weer ook een duwtje in de rug geven. Het slechte weer in december bijvoorbeeld, zette veel mensen aan om via het web te kopen. Liever van bij je thuis iets bestellen, en de koerier door de sneeuw laten rijden… .

(bs/jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier