Roeselaars advocatenduo doet mee aan De Pappenheimers

Redactie KW

Woensdag 15 december trekken de advocaten Nicolaas Vinckier en Filip De Reuse samen met een 50 man sterke supportersbus richting de studio’s van Woestijnvis voor de opnames van De Pappenheimers. Wanneer de uitzending op tv komt is nog niet bekend.

Wie op zondagavond al eens zijn televisie durft aan te zetten kent gegarandeerd De Pappenheimers. De quiz gepresenteerd door Tom Lenaerts waarbij drie duo’s versterkt met een bekende Vlaming het tegen elkaar opnemen. Een van de duo’s die we dit seizoen nog aan het werk zullen zien, bestaat uit Filip De Reuse en Nicolaas Vinckier. Twee 34-jarige advocaten die voornamelijk aan de balie in Kortrijk werken.

Kleurrijk gekleed

„We weten niet echt wat te verwachten”, zegt Filip. „Ik hoop vooral dat het een leuke avond wordt en dat we ons amuseren. Dat is het belangrijkste.” Het duo bereidt zich verder niet speciaal voor. „Het zal iets speciaals zijn. Ze hebben ons gevraagd om kleurrijke kleren mee te doen. Wat dat zal worden weten we nog niet, dat moeten we nog afspreken”, lachen ze. De interesses van beide heren advocaten liggen ietwat in dezelfde sfeer. „Echt 100 procent complementair zijn we dus niet. We hebben wel een gemeenschappelijk zwak onderwerp en dat is wetenschappen”, aldus Nicolaas. „Ik deed vroeger alle moeite om in mijn vakken zo weinig mogelijk wiskunde te hebben. Geschiedenis is wel mijn sterke kant.” Voor Filip is dat kunst en cultuur.

Van kleuterschool naar de balie

Beide hebben elkaar leren kennen in de kleuterschool. „We zijn van hetzelfde jaar, beide afkomstig van Roeselare en zaten bij elkaar in de kleuterklas”, klinkt het bij Filip. „Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren. Tot we elkaar opnieuw tegenkwamen aan de balie in Kortrijk. Het klikte meteen opnieuw. We zijn uiteindelijk goede vrienden geworden. We zien elkaar veel op de rechtbank, maar ook daarbuiten. We zijn beide advocaat en kunnen in een zaak lijnrecht tegen over elkaar staan om ‘s avonds dan gewoon samen te genieten van een glas rode wijn.”

Wanneer de aflevering zal uitgezonden worden is nog niet bekend.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier