Roemeense bende gespecialiseerd in werfdiefstallen opgerold

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft dinsdag de aanhouding verlengd van vier mannen die betrokken zijn bij een internationaal circuit van werf- en andere diefstallen en inbraken. De bende werd vorige week opgerold nadat in twee vrachtwagens in het Duitse Passau en Rosenheim in België gestolen goederen werden aangetroffen. De vrachtwagens waren op weg naar Roemenië.

De bende komt volgens het Brugse parket in aanmerking voor minstens honderd inbraken en diefstallen. Eén van de in Duitsland gecontroleerde vrachtwagens bleek in Koksijde gestolen. De aangetroffen buit omvatte onder meer bouwmaterialen, machines, draagbare computers en betonpompen. De vrachtwagens werden bestuurd door Roemenen.

Uit het onderzoek bleek dat de bende de gestolen waar eerst aan landgenoten op werven in Brussel aanbood. Wat overschoot, werd naar Roemenië gesmokkeld om daar in een illegaal circuit te worden verkocht.

Het Belgische en Duitse gerecht konden al vijf betrokkenen arresteren. Het gaat om drie Roemenen uit het Brusselse en de twee chauffeurs die in Duitsland werden opgepakt en aan België zijn uitgeleverd. Vier Roemenen zijn dinsdag al voor de raadkamer verschenen. De vijfde werd pas dinsdagmorgen aangehouden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Brugge. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier