Roemeen viel woning van advocate in Ruiselede binnen met 5 messen

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft Ginel C. (31) woensdag veroordeeld tot 37 maanden celstraf met uitstel voor de bedreiging van zijn schuldbemiddelaar.

De Roemeen viel vorige zomer gewapend met vijf messen binnen in de woning van advocate Marie-Anne Dedeurwaerdere. In de vroege ochtend van zondag 21 augustus 2011 trok een dronken Ginel C. naar de woning van zijn schuldbemiddelaar in Ruiselede. Uitzinnig van woede drong hij de woning binnen en stormde hij gewapend met vier slagersmessen en een cutter de trap op. De Roemeen riep dat hij het dochtertje van de advocate wilde vermoorden. Het meisje was op dat moment amper een maand oud. Het was uiteindelijk de echtgenoot van Marie-Anne Dedeurwaerdere die erin slaagde Ginel C. te overmeesteren.

“Was gefrustreerd”

In zijn pleidooi probeerde meester Raan Colman de drieste aanval enigszins te verklaren. Zijn cliënt zou gefrustreerd geweest zijn omdat hij zijn schuldbemiddelaar niet kon bereiken. Ze zou ook verzuimd hebben zijn huishuur en autolening te betalen. De verdediging vroeg de vrijspraak omdat de Roemeen zou gehandeld hebben uit ‘onweerstaanbare dwang’.

Daar ging de rechter niet op in. Omdat de beklaagde nog een blanco strafblad heeft, kreeg hij wel enkel probatievoorwaarden opgelegd. Het openbaar ministerie had een effectieve celstraf van twee jaar gevorderd. De Roemeen moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen aan de burgerlijke partijen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier