Roel Depover uit Brugge is beste jonge kok van België

Redactie KW

Bruggeling Roel Depover is de beste jonge kok van België. Jaarlijks organiseren de oud-leerlingen van Hotelschool Oostende een kookwedstrijd voor jong keukentalent. De wedstrijd staat open voor gediplomeerden van een Belgische hotelschool, jonger dan 26 jaar. De Bruggeling was de beste van de vijf finalisten die aan de wedstrijd deelnamen.

Parelhoenborst gevuld met kalfszwezerik en een zalf van rode bieten. Met dit gerecht won Roel Depover de titel van beste junior kok. Hij is oud-leerling van de Koksijdse hotelschool en is het gewoon voor hete vuren te staan. De deelnemers kregen als opdracht een warme bereiding van parelhoen, maar dan wel volgens een totaal nieuw en onuitgegeven gerecht. De vijf finalisten hadden vooraf hun recept aan de jury moeten doorspelen en basis daarvan zijn ze geselecteerd. De titel van beste junior-kok winnen is vaak een mooie start van een carrière als topchef.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Roel Depover uit Brugge is beste jonge kok van België

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier