Roderik Six genomineerd voor Bronzen Uil met debuutroman ‘Vloed’

Redactie KW

Roderik Six, afkomstig uit Woesten en in Roeselare ook bekend van boekhandel De Zondvloed, mag binnenkort misschien zijn eigen bekroonde werkstuk verkopen. Zijn debuutroman Vloed, die binnenkort wordt voorgesteld, is immers bij de genomineerden voor de Bronzen Uil.

De Bronzen Uil is de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van 2012. Tien genomineerden dingen mee naar een geldprijs van 5.000 euro en het bronzen beeld van een uil. Roderik Six is ook literair recensent bij Cutting Edge en Focus Knack en zetelde dit jaar in de jury van de Gouden Boekenuil. Zijn verhalen verschenen in De Brakke Hond, DWB en Poëziekrant, nu heeft hij met Vloed zijn eerste roman klaar.

Zondvloed

In Vloed krijgen we te maken met een zondvloed, een helse regen die de aarde maanden aan een stuk geselt. Vier studenten kijken van op het dak van hun peda toe hoe de stad langzaam onder water loopt en focussen zich op overleven. Terwijl de jongeren de verveling verdrijven met seks, alcohol en de nieuwe synthetische drug Ultra, kruipt het water alsmaar omhoog.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier