Rode varkens voor vleeswarenbedrijf Fag in Oostende

Redactie KW

Vleeswarenbedrijf Fag plaatste twee gigantische rode varkens van kunstenaar William Sweetlove in het gras voor het bedrijf in de Plantijnstraat.

Fag Creative Foods is een familiebedrijf waar patés, vleesterrines en mouses worden gemaakt. De rode varkens van Sweetlove voor het bedrijf trekken sinds ze maandag werden geplaatst meteen de aandacht. ‘Heel wat mensen stoppen, velen om foto’s te maken’, zegt zaakvoerder Jos Ghesquière.

‘Kunst in ons bedrijf past bij de kwaliteit van onze producten’, aldus Ghesquière. ‘Bovendien is varkensvlees onze basisgrondstof en houden wij van het werk van Sweetlove. Wij wilden ook de grijze industriezone wat opfleuren. Want heel veel mensen werken hier en slijten hier toch vele uren.’

Kunstenaar William Sweetlove is uit Oostende afkomstig, maar woont nu in Koksijde. Zijn grote varkens verwijzen naar de genetische manipulatie van dieren en groenten, waarmee men iets wil doen aan het voedseltekort in de toekomst. ‘Een probleem dat zich zeker zal stellen’, vindt ook Jos Ghesquière.

(HH)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier