Rode Kruis viert twintig jaar vakantiekampen

Redactie KW

In Knokke-Heist wordt vandaag gevierd dat het Rode Kruis Vlaanderen al twintig jaar vakantiekampen organiseert voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Acteur, presentator en Ketnet-rapper Melvin Klooster is peter van het project. In september wordt voor de derde keer de Rode Kruis-chequesactie op touw gezet door Sodexo. Die helpt de vakantiekampen financieren.

Intussen zoekt de hulporganisatie verder naar monitoren voor haar kampen. “De vakantiekampen van het Rode Kruis richten zich naar kinderen die maatschappelijk kwetsbaar zijn”, zegt woordvoerder Filip Rylant. “Het gaat vaak om kinderen die niet in de mogelijkheid verkeren om op vakantie te gaan en daardoor minder worden aanvaard. De zoektocht naar potentiële deelnemers gebeurt in samenwerking met de lokale afdelingen van het Rode Kruis. De instapdrempel is laag. Bijzonder aan de kampen is de goede omkadering. Per twee kinderen is er één medewerker voorzien.”

Door Melvin Klooster aan te trekken, wil het Rode Kruis Vlaanderen meer bekendheid geven aan haar zomerkampen. Momenteel is er een bezig in Knokke-Heist. Later volgen er nog gespreid over heel Vlaanderen. In Wallonië vinden gelijkaardige kampen plaats via het Croix Rouge de Belgique – Communauté Francophone.

Tijdens de maand september zal opnieuw een actie plaatsvinden via de maaltijdcheques van Sodexho. De begunstigden van deze cheques zullen naast hun cheques een enveloppe vinden die ze gratis kunnen versturen naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis zal de cheques in de enveloppen gebruiken voor de financiering van haar jongerenvakanties. Een aantal personeelsleden van Sodexho komt tijdens de kampen ook gezond koken oor de kinderen.

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier