Rode Kruis Oostende onthult borstbeeld van Rode Kruis-slachtoffer airshow-ramp

Redactie KW

In de vernieuwde gebouwen van het Rode Kruis Vlaanderen, afdeling Oostende, onthulde Eddy Hamers op zondag 24 juni het borstbeeld van zijn overleden zoon, vrijwilliger Danny Hamers.

“Danny Hamers overleed op 26 juli 1997, tijdens een dienst op de noodlottige airshow op de luchthaven van Oostende”, blikt Paul Trauwaen, toenmalige afdelingsvoorzitter, terug. “Onze modelvrijwilliger was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Hij was al van bij de jeugd bij onze hulporganisatie actief en gaf zijn leven voor anderen. Het Rode Kruis mag Danny nooit vergeten.”

Ereplaats

Het beeld is van de Oostendse kunstenares Josyane Vanhoutte. Het borstbeeld krijgt een ereplaats in de vernieuwde lokalen in de Torhoutsesteenweg 56.

Samen met het nieuwe borstbeeld stelde het Rode Kruis haar nieuwe infrastructuur voor. De oppervlakte bleef gelijk, maar de indeling wijzigde volledig. Beneden is de grote garage, de uitleendienst en enkele kleinere lokalen. De grote zaal verhuisde naar de eerste verdieping, met mogelijkheden voor vergaderingen en opleidingen. Ook het lokaal om simulanten te grimeren bevindt zich op de eerste verdieping.

(BVO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier