Rode Kruis geschokt door gps-diefstal

Redactie KW

Vandalen sloegen in een parkeergarage in de Boulezlaan in Waregem de achterruit aan diggelen van een ambulance van het Rode Kruis om ervandoor te gaan met het gps-scherm in de wagen. Zonder de bijhorende informatica heeft niemand daar iets aan. Puur vandalisme dus.

De ambulance van het Rode Kruis staat altijd geparkeerd in een garage in de Boulezlaan in Waregem. Het is niet duidelijk wie er allemaal toegang heeft tot de garage, zodat het erg moeilijk wordt om de daders te vatten.
Eerst probeerden ze een zijraam stuk te slaan. De sporen op de ruiten zijn nog heel duidelijk. Omdat het op die manier niet lukte werd het achterraam ingeslagen. Om dan alleen maar het scherm van de gps te pikken.

Voor de diensten van het Rode Kruis is het bijna schrikwekkend dat iemand het in zijn hoofd haalt om een ambulance te vernielen. „We kregen een wagen van collega’s ter beschikking en normaal is het geen probleem om een wagen een paar dagen te vervangen. Maar nu was het wel erg druk. Iedere dag moesten we wel ergens van de partij zijn”, aldus Isabelle Bouckaert uit Anzegem. Wie meer info heeft of getuige was van de feiten kan bellen naar 0475361239. (WDA)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 7 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier