Rode Duivels voor het eerst op groot scherm in Brugge

© BELGA
Redactie KW

De komende, allesbeslissende poulewedstrijden van de Rode Duivels zullen in Brugge op een groot scherm te volgen zijn. Dat heeft het Brugse college vrijdag beslist.

Nog één punt hebben de Rode Duivels nodig om zich te kwalificeren voor het WK in Brazilië. Ook de stad Brugge springt mee op de hype, die rond onze nationale voetbalploeg leeft. De laatste twee poulewedstrijden van Vicent Kompany en co zullen geprojecteerd worden op groot scherm.

“De match van vrijdag 11 oktober (tegen Kroatië) en op dinsdag 15 oktober (tegen Wales) zullen uitgezonden worden op groot scherm”, zegt Annick Lambrecht, schepen van Sport, Evenementenbeleid en Vergunningen. “De match tegen Kroatië zal te zien zijn op de markt, de wedstrijd tegen Wales op de Burg.” De kosten zullen worden gedragen door privé-initiatiefnemers, de stad helpt hen met vergunningen en logistieke middelen.

Het is de eerste keer dat de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te zien zullen zijn in de West-Vlaamse provinciehoofdstad.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier