Rode Duivels op krukken veroveren de Belgische harten

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Net zoals de ‘echte’ Rode Duivels veroveren nu ook de Rode Duivels op krukken de harten van de landgenoten. Marnix Huys (44) uit Olsene is zo’n Rode Duivel. “Wij willen het voorbeeld van de Rode Duivels naar Brazilië volgen, want wij willen naar het WK in Mexico!”

Marnix Huys maakte op 18-jarige leeftijd een zwaar motorongeval mee. “Ik werd op een kruispunt aangereden door een auto die het rode licht negeerde”, aldus Marnix. “Zeven jaar geleden volgde een nieuwe klap. Mijn been, dat sinds het ongeval samen hing met platen en bouten, raakte afgestoten en moest geamputeerd worden. Ik liet me compleet gaan en woog op een bepaald moment 121 kilogram en ik had geen fut meer.”

Maar de man herpakte en kwam in contact met de nationale ploeg voor geamputeerde voetballers. “Voetballen op één been en op krukken is niet evident, maar je maakt snel vordering. Ik ontwikkelde een loopstijl waarbij ik meer snelheid kan maken door één of twee tussensprongen te maken vooraleer ik me weer op mijn krukken afzet. Mijn ultieme doel is om deel te nemen aan een groot toernooi, zoals de Paralympische spelen of misschien zelfs het WK in Mexico volgend jaar.”

(RDC)

Lees het volledige verhaal in de extra editie van de Krant van West-Vlaanderen Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier