Robo-dj’s Bruno Decokelaere en Dieter Dekeyzer uit Kortrijk dromen van Tomorrowland

Redactie KW

Onlangs stelden Bruno Decokelaere (35) uit Brugge en Dieter Dekeyzer (33) uit Kortrijk in Muziekcentrum Track hun nieuwe dj-concept LEDZ voor. LEDZ staat voor auditief én visueel spektakel.

Bruno en Dieter ontmoetten elkaar enkele jaren geleden op een familiefeest. “We raakten aan de praat en we merkten al snel dat we dezelfde interesses hadden. Bruno is een muziekliefhebber en ingenieur elektronica en ik hield me toen al in mijn vrije tijd bezig met dj-en en elektronica in het plaatselijke jeugdhuis”, vertelt Dieter.

De twee vrienden zijn anders dan de meeste dj’s en daar speelt hun led-uitrusting een belangrijke rol in. “We wilden een dj-act oprichten waarbij het visuele nauw aansluit bij de gebrachte muziek en onze astronautenpakken zullen op de muziek inspelen”, lacht Bruno. “Onze muziek is ook niet alledaags. Je kan het omschrijven als mash-up elektro met een commerciële toets. We draaien wel plaatjes, maar we zullen een nummer nooit volledig laten uitspelen. Het publiek moet zowel auditief als visueel van onze act kunnen genieten.”

Het duo is ambitieus en droomt van dj-en op grote podia. “We willen onze set visueel nog uitbreiden. We hebben al ideeën en ze zijn haalbaar, maar we moeten onszelf de tijd geven om te groeien. Als ik echt mag dromen zou ik wel op de mainstage van Tomorrowland willen staan. Daar draait echt de top van de top.”

(BDV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Wie Ledz wil boeken kan mailen naar info@ledz.eu . Wie zin heeft in een voorsmaakje kan surfen naar www.ledz.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier