Robert Wilson blikvanger op fotofestival

Redactie KW

Tot half juni loopt in Knokke-Heist het internationaal fotofestival. Het thema dit jaar is Future Portraits of hoe hedendaagse fotografen de mens nu in beeld brengen. En zoals blijkt uit het werk van Robert Wilson wordt daaruit handig gebruikt van de nieuwe media. Volgens de organisatoren is het eerste keer dat werk van deze Amerikaanse topfotograaf en artistiek buitenbeentje in Europa te zien is.

Het strandpaviljoen ter hoogte van het Rubensplein is één van de acht locaties van het internationaal fotofestival. Hier stelt Robert Wilson levensgrote high definition videoportretten tentoon. De Amerikaan verdiende zijn sporen in de theaterwereld en zijn foto’s herinneren daar aan.

Knokke-Heist maakt deel uit van het kleine kransje Europese top foto tentoonstellingen. Dit jaar werd gefocust op de manier waarop digitale technologie en de nieuwste media een nieuw genre creëeren. Diversiteit is een belangrijke troef van dit festival. Naast gevestigde namen en nieuwe tendensen kan je in de kustgemeente ook kennismaken met jonge fotografen. In de green room in het Cultuurcentrum Scharpoord hangt een selectie van studenten fotografie van vier Belgische Academies. Het internationale Fotofestival lokt jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers naar Knokke-Heist.

(BV/LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier