Rivaliserende families gaan elkaar te lijf met hamer in rechtbank Brugge

Redactie KW

In de gang van het gerechtsgebouw van Brugge is dinsdagmorgen een vechtpartij uitgebroken tussen een tiental mensen. Rivaliserende families van twee beklaagden uit Oostende raakten na een verhitte discussie slaags in de gang. Intern toezichtspersoneel van het gerechtsgebouw greep meteen in, maar op de politie was het even wachten.

De families, van Servische afkomst, zijn al jaren verwikkeld in hevige vetes. Het mondde al vaker uit in vechtpartijen in en rond Oostende. Dinsdag stonden twee van hen terecht voor de correctionele rechtbank voor een steekpartij op een voetbalveld. Een van hen moet zich bovendien verantwoorden voor acht vechtpartijen.

Klauwhamer

Nadat er al hevig gediscussieerd was in de gang, begonnen een zestal mensen rond 9.30 uur opeens op elkaar in te slaan. Ze kregen meteen versterking van vier anderen. De vader die zich burgerlijke partij stelde omdat diens zoon een messteek had gekregen van een andere beklaagde, haalde opeens een klauwhamer tevoorschijn waarmee hij wou uithalen. Iemand van het toezicht kon de hamer gelukkig tijdig afnemen in het tumult. Ook een zakmes werd niet gebruikt.

Nadat verscheidene mensen van het gerechtsgebouw tussenbeide waren gekomen, kwam ook de politie massaal ter plaatse. De gemoederen bleken toen nog steeds niet bekoeld te zijn. De politie fouilleerde de betrokkenen en nam de vader met de hamer mee voor verhoor.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier