Rita Tyvaert wil nieuwe OCMW-rusthuis Kortemark op voormalige brouwerijsite

Redactie KW

Rita Tyvaert, tegenwoordig als onafhankelijke zetelend in de OCMW-raad waarvan ze voorzitter is in Kortemark, vindt dat de voorziene locatie van het nieuwe rusthuis, op de terreinen van de voormalige staatsschool in de Ichtegemstraat, verre van ideaal is. De oude brouwerijsite lijkt haar een veel betere piste.

Op de brouwerijsite op de Markt van Kortemark zijn momenteel heel wat nieuwe woningen voorzien, samen met een nieuwe bibliotheek. De onderhandelingen met eventuele bouwpromotoren lopen echter niet van een leien dakje: waar de gemeente zes jaar geleden had gehoopt te kunnen kiezen uit een rijtje kandidaten, blijkt dat de bouwpromotoren zélf boter bij de vis willen. “De gemeente zou misschien wel 1,5 miljoen euro moeten betalen aan een bouwpromotor voor die aan de slag zou willen gaan”, vertelt Rita Tyvaert.

“Daarom lijkt het me beter een andere piste te bewandelen en het nieuwe OCMW-rusthuis op deze locatie te voorzien. De bibliotheek kan er nog altijd gebouwd worden, maar er blijft ruimte voor een nieuw woon- en verzorgingscentrum, een binnentuin die zowel door rusthuisbewoners als door anderen gebruikt kan worden, een dienstencentrum (met eetgelegenheid en vergaderlokalen) en een openbaar rolstoeltoegankelijk toilet aan de kant van de Markt.”

De voorzitster hoopt haar plannen te mogen toelichten op de eerstvolgende OCMW-raad en daarna ook op het schepencollege en de gemeenteraad. Wellicht stuit ze echter op een njet bij de rest van de raadsleden, die voor het behoud van de nieuwe locatie in de Ichtegemstraat zijn.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier