Rioolwerken Moerdijkstraat in Ichtegem starten op 16 augustus

Redactie KW

Op 16 augustus starten de werken voor de afkoppeling van de Vossebeek en de renovatie van de Moerdijkstraat. De werken aan de nutsleidingen beginnen al deze week.

Het grootschalige werk omvat de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Moerdijkstraat en enkele kleinere zijstraten tussen de Tramstatie en de Eernegemstraat, de volledige heraanleg van de Moerdijkstraat en de aanleg van een afvalriool in de wegel die de Engelstraat met de Ringlaan verbindt. Ook de Michel Vanderbauwhedestraat krijgt een gescheiden rioolstelsel. Langs de Ringlaan komt er een open beek die vervolgens afdraait richting Sparrestraat en Moerdijkstraat.

5 miljoen euro

De werken kosten in totaal bijna 5 miljoen euro, btw nog niet inbegrepen. Daarvan betaalt waterzuiveringsbedrijf Aquafin het leeuwendeel, 2,8 miljoen euro. Ruim 1 miljoen euro is voor rekening van de gemeente, rioolbeheerder Infrax telt 1,1 miljoen euro neer. Alle inwoners van de Moerdijkstraat en enkele kleinere zijstraten in open en halfopen bebouwing dienen er ook voor te zorgen dat hun afval- en regenwater gescheiden van elkaar in de riolen terechtkomen. De werken zullen 18 maanden duren.

(HH)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier