Rioleringswerken in Vossebeekwijk Ichtegem gestart

Redactie KW

Woensdag beginnen rioleringswerken in de Michel Vanderbauwhedestraat en een deel van de Vossebeekstraat. De werken kaderen in de afkoppeling van de Vossebeek en zullen tot eind september duren.

Er komt een gescheiden rioleringsstelsel in de Vanderbauwhedestraat en in het deel van de Vossebeekstraat tussen Vanderbauwhedestraat en Jules Vanhevelstraat, tussen de huisnummers 25 en 33. Daarvoor wordt eerst de asfaltverharding afgefreesd en de verharding opgebroken in functie van de aanleg van de nieuwe riolering. Na de aanleg van de riolering wordt de rijweg voorlopig terug verhard met steenslag.

De aanleg van de riolering zal klaar zijn tegen de bouwvakantie. Tijdens de bouwvakantie zullen de woningen bereikbaar zijn. In de tweede helft van augustus start de aannemer met de aansluiting van de woningen op de riolering en wordt de rijweg verder afgewerkt. Eind september moeten de werken achter de rug zijn.

De werken kaderen in een groots Aquafinproject waar ook de riolerings- en renovatiewerken in de Moerdijkstraat en de aanleg van een open beek langs de Ringlaan in passen.

(HH)

Uit de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier