Riolering inbreidingsproject Leopoldstraat weldra een feit

Redactie KW

De aanleg van de afwatering van het inbreidingsproject Leopoldstraat, kan mogelijks nog in november starten. Dit blijkt uit het antwoord op de vraag naar een stand van zaken. Het probleem sleept reeds enkele jaren aan.

Gerard Amelynck (Gembel) vroeg hoe de situatie was rond de afwateringsproblematiek van het inbreidingsproject Leopoldstraat. Volgens burgemeester Vanwelden (CD&V-NVA) werd deze riolering nog niet gerealiseerd omdat het bereiken van een overeenkomst tussen de gemeente en de particuliere eigenaars lange tijd op zich liet wachten. „De 6 woongelegenheden in het binnengebied dienen immers, samen met de riolering van het theatercentrum, aangesloten te worden op de riolering in de Otegemstraat en dit via de doorgang Kruidvat.”

De opdracht werd toegewezen aan een aannemer maar nog niet betekend omwille van de problemen met het traject van de riolering. „Het studiebureau kreeg de opdracht om het gewijzigde tracé uit te tekenen en het dossier technisch aan te passen. Deze studie is vandaag lopende.”

De aannemer blijkt nog steeds bereid om de werken uit te voeren. De burgemeester hoopt dat de werken nog in de loop van november kunnen starten. (Geert Vanhessche)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 30 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier