Rijwoning in Oostvleteren zit met spoken in huis

03/09/10 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:05

Bron: Kw

Voetstappen 's nachts op zolder, schaduwen en schimmen die langs de trap naar beneden glijden, deuren die open en dicht gaan, kinderstemmetjes die hen wakker maken, contouren van een man met een hoed en met een wazig gezicht die door het venster naar binnen staart en nog veel meer bizarre verschijnselen... De bewoners van een doodgewoon rijhuis in het centrum van Oostvleteren krijgen intussen al jaren te maken met iets wat ze 'entiteiten' noemen.

De bewoners van het huis in het centrum van Oostvleteren waar we op bezoek zijn, noemen zichzelf normale, nuchtere en sceptische mensen en willen liever niet met hun echte naam in de krant. Daarom gebruiken we fictieve namen "We zijn afkomstig van de Antwerpse Kempen. Zes jaar geleden wilden we dichter bij mijn ouders aan de kust komen wonen" begint Karel hun verhaal. „We hadden al wat zitten zoeken op het internet naar een geschikt huis en telkens opnieuw kwamen we bij deze woning hier in Oostvleteren terecht. Karel en Nicole kochten het huis en trokken er kort nadien in, samen met het zesjarig zoontje van Nicole. "En dan is het begonnen", aldus Karel. "Het viel ons op dat onze hond Twister 's avonds altijd naar datzelfde plekje in de tuin wilde. Daar zagen we hem dan spelen, buiten in he...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!