Rijweg in Oudenburg na meer dan tweemaanden nog niet hersteld

Redactie KW

In de gemeenteraad van donderdag 19 september werd de hinder in de Zandvoordsestraat door de omhoog gekomen betonplaat besproken. Raadslid Herlinde Devriendt vroeg zich af wanneer en hoe dit zal worden opgelost. De hinder duurt al sedert half juli.

Herlinde Devriendt (Open VLD) kaartte tijdens de gemeenteraad de problemen in de Zandvoordsestraat aan: “Door de warmte is deze zomer een betonplaat 20 cm hoger komen te liggen. De politie heeft dit afgezet, maar de mensen dienen op een rijvak te rijden. Intussen zijn we twee maanden verder. Ik had graag geweten wat er zal gebeuren om dit op te lossen?”

Opnieuw rust in de Zandvoordestraat

“Daags voor de start van de bouwvakantie kwam de betonplaat op de rijweg in de Zandvoordsestraat naar boven. De technische dienst ondernam een poging om dit nog te herstellen, maar het lukte niet. Door de vakantie in de bouw konden geen aannemers dit in orde brengen. Intussen is er een bedrijf aangesteld dat de werkzaamheden zal uitvoeren”, legt burgemeester Ignace Dereeper uit. Er kon nog een grappige anekdote af: “Bewoners vroegen mij om het wegdek niet te herstellen en dit zo te laten staan, doordat het eindelijk rustiger is in hun straat. Het heeft ons aan het denken gezet om verder te zien wat mogelijk is om opnieuw rust in de Zandvoordsestraat te brengen. We moeten zien wat financieel haalbaar en wat ter plaatste nuttig is.”

Freddy Declerck ondersteunde het idee van de burgemeester en speelde hier handig op in: “Indien u van plan bent om een vluchtheuvel te plaatsen, dan stem ik meteen voor akkoord.”(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier