Rijverbod van negen maanden voor kok Claudio Dell’Anno

© BELGA
Redactie KW

Claudio Dell’Anno uit Knokke heeft van de politierechter in Brugge een rijverbod van negen maanden gekregen omdat hij tot twee keer toe zonder rijbewijs reed.

Caudio Dell’Anno zal het negen maanden zonder rijbewijs moeten stellen. Dat is niet de eerste keer, want in de zomer van 2012 moest hij zijn rijbewijs al eens enkele weken inleveren. Omdat dat hem echter niet tegenhield om toch achter het stuur te kruipen verscheen hij dinsdagochtend opnieuw voor de Brugse politierechter. Die gaf hem een geldboete en een fiks rijverbod.

Op parkeerplaats voor mindervaliden

Dell’Anno werd vorige zomer twee maal in zes weken tijd zonder rijbewijs achter het stuur betrapt. In juli 2012 loog Dell’Anno toen de agenten een eerste keer bij een controle naar zijn rijbewijs vroegen. “Dat ben ik thuis vergeten”, klonk het. Toen de agenten dat nagingen, bleek echter dat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. Amper zes weken later merkte de politie hem opnieuw achter het stuur op. Hij parkeerde zijn wagen bovendien op een parkeerplaats voor mindervaliden in Knokke. Toen ze hem daar over aanspraken, kregen ze de volle lading. De wagen werd getakeld en een dag later trok Dell’Anno naar het politiekantoor om daar zijn scheldtirade verder te zetten.

De politierechter gaf Dell’Anno een rijverbod van negen maanden en een geldboete van 3.750 euro. Dell’Anno laat weten in beroep te gaan tegen die straf.

(TLG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier