Rijtje schuiven voor opvang tijdens de vakantie in Kortrijk

Redactie KW

Nog voor het einde van het jaar moet er in Kortrijk een kinderopvangloket komen. Daar kunnen mensen die opvang zoeken voor hun kind zien waar er nog een plaatsje vrij is. Er is sowieso een tekort aan opvang in de stad en zeker tijdens de vakantie. Zo stonden gisteren ouders aan te schuiven voor de zomeropvang van de stad.

De inschrijvingen voor de zomeropvang van de stad Kortrijk waren nog niet begonnen, maar toch was het al druk in de wachtzaal gisteren. De ouders waren er vroeg bij om toch maar opvang te vinden voor hun kinderen tijdens de zomervakantie. “Ik sta hier al van vijf uur deze morgen. Ik moet echt een plaatsje hebben voor mijn zoon. Het is de enige manier om opvang te hebben deze zomer”, vertelt papa Pascal Debock.

Uiteindelijk zal de stad tien procent van de aanvragen moeten weigeren, omdat er geen plaats meer is. Want wie tijdens het jaar zijn kinderen al minimum twee keer per week naar de opvang van de stad stuurt, heeft ook voorrang tijdens de zomer. Maar de bevoegde schepen Philippe De Coene laat weten dat de stad zoekt naar alternatieve oplossingen voor die tien procent die nu in de kou blijft staan.

De stadscoalitie belooft alvast om het inschrijvingssysteem voor de zomeropvang door te lichten. En daarnaast komt er een kinderopvangloket om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. “Je hebt opvanginitiatieven die plaats over hebben en jonge mensen die dringend op zoek zijn naar een plaats, maar ze weten het niet van elkaar. Het loket moet daarop een antwoord bieden. Voorts komt er ook overleg tussen alle betrokkenen om te kijken waar de opvang nog beter kan”, zo belooft schepen Philippe De Coene.

Daarnaast zal de stad ook 40 extra opvangplaatsen creëren in Heule wat het totaal op 310 plaatsen van de stad brengt en ongeveer 1500 met private initiatieven er bij. (TN/KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier