Rijstrook E17 volledig versperd na zwaar ongeval in Deerlijk

Redactie KW

Dinsdagmorgen is bij een zwaar ongeval dat zich voordeed op de E17 ter hoogte van Deerlijk een vrachtwagenbestuurder zwaar gewond geraakt. .

Nadat even voordien een andere vrachtwagen zijn kofferdeksel was verloren op de snelweg gingen heel wat bestuurders op de remmen staan om zo het deksel nog tijdig te kunnen ontwijken. Toen echter ook een vrachtwagenbestuurder dit deed merkte een achterliggende vrachtwagenbestuurder dit te laat op, waardoor deze inreed op zijn voorligger. De cabine van de bestuurder raakte daarbij zwaar beschadigd en de brandweer van Waregem en Deerlijk hadden de handen vol om de man te kunnen bevrijden uit zijn benarde positie. Door het ongeval raakten twee van de drie rijstroken van de E17 versperd, waardoor een kilometerslange file ontstond die reikte tot Kruishoutem. De andere vrachtwagenbestuurder bleef ongedeerd.

File

“Het verkeer moet door het ongeval in Deerlijk de snelweg in Waregem verlaten en via Harelbeke omrijden. Bestuurders kunnen weer oprijden in Deerlijk of Kortrijk”, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Er was dinsdagochtend al hinder voor negen uur, omdat er veel verkeer was richting het toelatingsexamen voor arts of tandarts in de Kortrijkse Xpo.

(Belga-FV-LVA-NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier