Rijksdienst Pensioenen: kantoren in Vlaanderen blijven gesloten

Redactie KW

De kantoren van de Rijksdienst voor Pensioenen in Kortrijk, Antwerpen, Hasselt en Turnhout zijn vandaag gesloten. Dat zegt de christelijke vakbond, die maandag het personeel opgeroepen had om de rest van de week de loketten gesloten te houden. Over de kantoren in Brugge en Gent was vanochtend nog onduidelijkheid, maar waarschijnlijk blijven ook daar de loketten gesloten.

Met de actie wil de vakbond protesteren tegen de werkdruk bij de dienst. Volgens het ACV stijgt het aantal dossiers door onder meer de pensionering van de babyboomgeneratie en de golf van werknemers die alvast hun vervroegd pensioen aanvragen door de onzekerheid rond de hervormingen.

De vakbond pikt het niet dat de minister van Pensioenen daarenboven pleit voor een verdere vermindering van het aantal ambtenaren. Door de gewestelijke kantoren een week te sluiten, kunnen de ambtenaren volgens het ACV hun dossiers verder afwerken.De actie kan volgens de vakbond eerder stopgezet worden, wanneer het overleg heropgestart wordt en er een oplossing gevonden is.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier