RIHO-politie rolt speednetwerk op

Redactie KW

De lokale recherche heeft een netwerk van speedverkopers blootgelegd. De politie voerde sedert eind december 2009 een doorgedreven onderzoek. Dat leidde er toe dat nu vijftien personen voor de onderzoeksrechter in Kortrijk werden geleid. Acht personen zijn aangehouden en opgesloten.

De bal ging aan het rollen toen de lokale recherche samen met de collega’s van PZ Arro Ieper een onderzoek voerden naar het dealen van amfetamines (speed) door een persoon uit Langemark-Poelkapelle. Uit onderzoek bleek de betrokkenheid van een man uit Roeselare, die om de twee weken 1 kg speed ophaalde in Nederland.

Huiszoekingen en inbeslagnames

Eind december 2009 voerden beide politiezones al huiszoekingen uit, waarna er een kleine hoeveelheid speed werd aangetroffen. Ook bij een huiszoeking in Izegem werd er evenwel 700 gr speed gevonden. Verder onderzoek wees uit dat het om een bende ging die wekelijks 1 tot 3 kg speed ging halen in Nederland en de drugs daarna doorverkocht in de regio Waregem, Kortrijk en Izegem.

Koeriers onderschept

Eind januari werden dan koeriers onderschept met 2 kg van het spil speed. Zij werden voor de onderzoeksrechter te Kortrijk geleid en aangehouden. In de dagen daarop volgend werden nog eens twaalf huiszoekingen uitgevoerd, waarbij nog voorraden werden gevonden.

Ook de Nederlandse leverancier is inmiddels aangehouden.

(FV voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier