RIHO-politie klist twee dieven die tientallen misdrijven pleegden in regio Roeselare

Redactie KW

Onder leiding van de lokale recherche van de RIHO-politiezone werden twee Roeselarenaren, die een lange lijst misdrijven op hun kerfstok hebben, aangehouden. De twee waren verantwoordelijk voor tientallen diefstallen en inbraken, onder meer in scholen, woon- en zorgcentra, lokalen van jeugdbewegingen en sportclubs,…

Van begin dit jaar tot enkele weken geleden had een dief zijn zinnen gezet op het stelen van geld en brieventassen in scholen en woon- en zorgcentra in groot-Roeselare. Na intens speurwerk van de Riho-politie konden zeventien feiten aan een en dezelfde dader worden gelinkt. De Roeselarenaar werd opgepakt. Dat er meer dan in de voorbije jaren wordt gestolen in openbare instellingen – diefstallen in woningen, bedrijven en winkels zijn licht dalend – blijkt ook uit recente politiegegevens. „Instellingen, zoals bijvoorbeeld scholen in rusthuizen, zijn bijzonder gemakkelijk te betreden”, licht Riho-korpschef Curd Neyrinck toe. „De formele en informele controle ligt daar vrij laag.”

Diefstal met braak

Ook in een andere zaak boekte de Riho-politie de voorbije weken resultaat. Sinds begin februari werd regelmatig melding gemaakt van diefstallen (vaak met braak) in jeugdlokalen (onder meer van de scouts, KSA, Chiro,…), sportclubs (voetbal, tennis,…), en andere lokalen. Het gaat in totaal om tientallen feiten. Een Roeselarenaar werd opgepakt en aangehouden. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij nog andere feiten op zijn kerfstok heeft en of er een link is met andere dossiers. „Ook in deze zaak was de dader op zoek naar baar geld. Nu eens werd 200 euro gestolen, een andere keer meer. Het gaat niet alleen om die sommen geld, maar in veel gevallen werd ook schade toegebracht om de verschillende lokalen te betreden”, aldus korpschef Curd Neyrinck. De twee werden opgepakt en van hun vrijheid beroofd.

(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 29 oktober

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier